" denizin ortasında, mumyalar sofrasında"















Download hosted by Rapidshare.com






Bazıbazı tuzlu posta gazetesi romantizmine kayan mastürbatör dudak titremelerinin hatıratına, dar paça kotun göt donduran soğuğunda lapalapa yağan kara ve boşümitlerkumpanyasının yeni kukumavının sosyolojik sıçınımlarına çare albüm. Bolkeseden libidonuz literatürün prezentabl iletilerinde ifadezisyon hengamelerine meze olasıca cinsten. He ?











Download hosted by mediafire.com
thnx ychorus





Bir beyin şokundan, uzamış saçların parıltısından yansıyan güneşin türlü varyasyonlarına, bir koltuğa yapışıp durduğumuz yılların müziğiyle mahcubiyet ve mutlakiyeti yaşayıveriyoruz. Şimdinin çıkaristasyonlarının hormonal hüzünlerinin doğadışı boğumlarımızı sıkmasıyla zamanın ağırlığına gömülsek de sivilceli hüzne saygımız mevcut. Her türden inceliğe de...















Download hosted by Rapidshare.com

Tam da "bir püsüfer vardı ne oldu ona" dediğimiz sırada çıkan bu sofomorik albüm, kışın kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde geliştirmekte olduğumuz pürüzlü kabuklar, graç'lar, diş gıcırtıları ve sinüs acısı talimleri için Bİ-RE-BİR. Öyle ergen ergen jenitalya dediğine bakmayın, farketmişsinizdir püsüfer hiç de o kadar espritüel ve kendini eninde sonunda ve saniye saniye distorsiyonlara dayayan "sert" bir proje olmadı. Dinleyecekleriniz bu kez yine mafya filmi baş aktörü ciddiyetiyle ağır ağır insanın içine çöküyor, üç yeni parçası ve yanı sıra ilk albümdekilerin canlı ve farklı yorumlamaları ile. Son olarak denebilir ki, sandığınızın aksine Kenan'ımız için mesele asla laf sokmak olmadı, lafı ağızdan çıkarırken dökülen dişler var çünkü (toplayın onları).














Download hosted by Rapidshare.com





Algının durgunluğu sonsuzluktan bir nebze kemirilmekse, eti ornatan soğuğun beyinden kan çekişine rağmen; boşluğun, kışın ve içten pazarlıklı halet-i ruhiyenin kesişim kümelerinden feragat edip, basit melodilerle kulağa çınlayan Pumajaw’ın külliyatından seçmelerle oluşan bu albümle yeni mevsime maraba.















Download hosted by Rapidshare.com





Alayına diss çok pis diss atılıyore... Fuat'ın "o yee menn" lik halleriyle ne kadar takla atsak da eski albümleri cidden efsane. Bu arada forumcu-warezci jargonun hastasıyım, kurumsal kimliği boydan yalarım.















Download hosted by Rapidshare.com






Baya taşaklı albüm, Renegade! gibi gaz şarkı bildiğin yok, testesteronlu pank gibi mi ne desem filan çana tıklayalım beyler lütfen ayboluyo, şşş











Download hosted by sendspace.com.


Aslen bir Ağaçkakan + Sirayet ortaklığı olan albümü sıcağı sıcağına arz ederim, henüz üzerine söz söyleyecek mesafeyi almadım, almayı da istemem peşin peşin, ivedilikle. Ama delinen mideler ve parçalanan boğazların hakkını bir şekilde vermeli, yakında, ya da bir ufukta.

Harcırah Mixtape





















Download hosted by Mediafire.com







Olasılıklar bütününe dâhil olan bütün içten pazarlılıkların senfonisinden kelli bireyin kendiliğinden kaçışına ve ödünlerin çarkıfeleğinde hissiyatın sadece şekilsiz bir kaypaklıkta hüküm sürdüğü bütün normalizasyon istasyonlarına selam ederim.

Amerikan çamuruna baka baka zırlayıp masabaşımda saklasam veya 1anlaşılmama uğrana acıların primini, 1nebze itirafla dengeli hüzün kazanımlı surata basur kremi sürmüşlüğün gergin gülümsemesiyle karşılasam. Oh ye man

Ümitsel bağlamda sesli düşüncelerin getirimsizliklerinden dolayı ketumlaşan- , ellerine, yüzüne ve kendi gözünün altındaki koyuluklara kaçamak bakışlar atan her bireyin varlık niteliklerinden soğuyuşuna edebihatsız bir harcırah şirketten.














Download hosted by Rapidshare.com









Bide sessizlik babında süklüm püklüm bir karakter boşluğuna düşünce-düşmenin sınırı yok. habır habr















Download hosted by Rapidshare.com





Bir aksana bin kurban babında, iskoçluk kontejyanından ve şugeyz denilen sikko etiketin vıcıklığına gark edilmeden dinlenilmesini gönülden dilediğim, dişe dokunur pek bir numarası olmasa da o dümdüzlek gitarların ve ses duvarı numaraları arasında bir şekilde göyül telini titretmeyi başaran bu cağnım arkadaşların yeni albümünü paylaşmadan duraman.


















Download hosted by Rapidshare.com.


L Word zamanlarından kalan, bunu da dişiyle tırnağıyla yapmasını becermiş güzel insan; gerçi biz kimiz ki kim kalsın kim gitsin karar verelim, ama müzik sevgileri & yönelimleri & bu camia böyle vefasız işte. Albüme ihtiyatlı yaklaşmanız cidden önerimdir, her yerde rastgele dinlemeseniz iyi olur. Gerçi albümün ortaları kamusal olarak sorun teşkil etmiyor ya, siz yine de ilk seferinizi evde gerçekleştirin derim; ergen kardeşine cinsellikle ilgili "tüyo" vermeye çalışan ahlaksız abi pozisyonuna sokuyorum kendimi şu an istemeden ama, gerçek bu. Eda'ya da ayrıca selam ediyorum. Kişisel sevgimin bir diğer sebebi de spoken poetry konusunda ulu önderlerimden biri olması olan bu Kanadalı kadını seversiniz umarım.














Download hosted by rapidşer.kom




Ablajığıma gelsin. Elindenöpüjem















Download hosted by Rapidshare.com


Adı yabancı geldiyse, Herkül ve Aşk-ı Memnu ekürisinin uzun bacaklı kadın'ı diyerek hatırlatayım, her ne kadar bu tanımlama ilk etapta biraz canımı sıksa da. Yine de Nomi ablanın bilinmesi ve sevilmesi için bu tip can sıkıntılarına da hazırım açıkçası. Bu yünik sesin gerçekten insana arabesk duygular yaşattığı ve en nihayetinde güçlü bir sine ile "bir günü daha böyle yaşadık" hissi verdiği, atlanmaması gereken bir nokta. Nomi'nin, yarattığı müzisyen persona'sının meselesinin temelinde bedeninin yatmıyor oluşunu ise çok seviyorum, gerçi çekici bir kadın olarak elbette hem işi hem fiziği ile anılıyor, fakat o fiziğin alt dalı olarak removal & implants başlıkları gözümüze sokulmuyor; bu, sadece bu kadının yaşadığı hayatın bir kavşağını oluşturuyor, piar manevralarından ziyade. Her şey bir yana, işte buna saygı duyuyorum babacım. Ha kendisiyle canlı kanlı tanışmış ve hafiften bir kankahood kurmuş selebriti bir dostumuzun raporlarına dayanarak, devlet gibi kadın olması hasebiyle iç titrettiğini de belirtelim. Bienal açılışı için verdiği konsere gidememiş olduğumuza dövünerekten, albümünü paylaşalım, varlığını ve güzelliğini duyuralım Nomi'nin böylece. Başka yerde nah bulursunuz, beğenirseniz de gidin satın alın diye ekliyoruz, ne de olsa bağımsız sanatçılara destek vicdanımızı temizliyor zaman zaman.


Untel - Backstroke














Download hosted by Körotonomedya.net





İnternet denizindeki en faideli sitelerden biri olan Körotonomedya'nın güzide müzikal kısmısı Voice of Antartika'da kulakların pasını alır cinsten miksteypleri kısa bir süredir ilgiyle dinlemekteyiz.

Bunların en sonuncusu 'Backstroke' özellikle Türk filmlerindeki takip sahnelerinin vazgeçilmezi Okay Temiz'in Denizaltı Rüzgarları ve Master Musicians of Hop- Frog'un Song of The South ile beni benden aldı. Sitedeki bütün miksteyplere saldırmanız ve siteyi her daim takip etmenizi önerilenzi. Playlist için resme tıktık.> Respektler şirketten.<















Download hosted by Rapidshare.com.





Benim Annem Cumartesi

Benim annem pazarları uyandırmaz yavrusunu
Benim annem pazartesi demlikte bir çay tanesi
Benim annem salı günü ya hüzün ya düğün tülü
Benim annem bir çarşamba görmesen de sen aldanma
Benim annem perşembeyi iyi bilir işkenceyi
Benim annem cumaları gezer bütün kuytuları

Benim annem cumartesi her bir dilde çıkar sesi
Benim annem cumartesi elinde solmuş bir resim
Benim annem cumartesi hesap soracak öfkesi
Benim annem cumartesi benim annem cumartesi


>Anne, bul beni Ahmet Kaya'nın gözlerinde.<















Download hosted by Rapidshare.com.




İzmir'den ayrılmaya çok yakın tesadüfen hayatımıza düşmüş olan Baxter, ilk açtığım blogun ilk postuna da damgasını vurmuş idi, bunu hatırladım. İstanbul'daki dik yokuşlardan aşağı inip yukarı çıkmalar esnasında çevire çevire dinlediğimi de, nadiren yürüdüğüm okul yolunda zamk gibi ağlama talimlerinde kulaklarımda çınladığını ayırt ettiğimi de hatırladım. Nina Ramsby eşliğinde, yağmurlu bir ekim içerisinde vapurdan atlarken bilek burkma hissiyatlı şarkılar için TIKLA TIKLA TIKLA.

Olmayana Sergi Mixtape





















Download hosted by mediafire.com.


Her şeyiyle çok hesaplı kolormatik karakterler denizinde itinayla oluşturulmuş kişilik bütünlerinin gerçekliğine dair kurulan düşlerin ve cv cv salınan karakter çıktılarının arasından elimize bir parça kişilik tutuşturulunca, hemen koşuverip mührümüzü basaraktan çoğalttığımız nice semptomlarımıza, ağrılarımıza ve düş kırımklıklarımıza ithafen bir şeyler…..

Varlığından evire çevire bir şey beklemek istediğim herbişeylerin senfonisinde pis duygu- salmaya salmaya- salmaya geldik. Fol yok yumurta yok, kuş foli koma foli ve harbiden olmayana sergi - yergi tadında bir toplaşma oluşturmaya çalıştım. Piyasa takıldım.

Hepinize laflar hazırladım diyeceğim ama kısaca cümleten hayırlı traşlar diliyorum.















Download hosted by Rapidshare.com.


Koca bir orkestrayla bile tek başına şarkı söylüyormuş hissi yaratan kadınlar vardır, ki büyük bir kısmı sadece gitarlarını, piyanolarını ya da çellolarını kullanmışlardır zaten. Rueslåtten'in şarkıları ve sesi de öyle bir tekilliğe sahip. Şarkılar o sesle yükseliyor, varoluyor, odaları dolduruyor (işleriyle konuşuluyor, özel hayatıyla değil). Ancak o meleksi sese sığınmayıp, sadece güzel ve yüce'den bahsetmemesi, güzelliğinin bilincinde ve bir o kadar acımasız olan küçük çocuklar gibi içimizi deşmesi, gözümüzün yaşına bakmaması -her zaman dediğim gibi- mükemmel. Other People's Stories ise her şarkısı şahane olan nadide albümlerden. Bu kadını eski bir female front band üyesi olarak görmemek lazım; Mesmerized yeniden tanışmak için iyi bir fırsattı, bu albümse tanışıklığı samimiyete dönüştürüyor, sesin sahibini zihnimize mühürlüyor.















Download hosted by Rapidshare.com.


The works of artist are also accessible from his official homepage. All works are under creative commons licence.




Painting by Hals Dirck


DJ Bırendın - Tiryakiye Dost Mixtape






peki ya Karadeniz tütününün organize biçimlerde bitirilmiş olması?















Download hosted by Rapidshare.com.



Datlı datlı rüzgar esintisinde, bezginlerden bezgin bir yaz akşamı göz göze geldiğimiz Wasser ablayı özlemle anmak istiyorum. Patenti anaya ait eyanbor sıcakları çerçevisinde girişilen türlü iç sökümlere istinaden kendinden bihaberliğe evrilen beyne takılan limonlukta sıkılan düşüncelerin kıvrım kıvrım ekşittiği şimdiliğimizden bir nebze kopma adına ellerinden öperler
















Download hosted by Rapidshare.com.



Bir kültürün elinde büyümüşlüğün/elinden geçmişliğin, belirli gamların genetik kodlara nüfuz etmişliğinin, her yere her türlü şekilde uzak bir kıtadan gelmişliğin sonrasında ortaya çıkan müziğin, başka yerlerle konuşması, başka yerlerle temasa geçmesinin ismi artık füzyon olmasın diyorum. Bu, canhıraş çabalarla yapılan bir karıştırma işlemi, bir plan program değil. En azından Cemali için hiç olmadı. Kendileri "janr bükücü müzikal füzyon" sıfatını fi tarihinden beri içerik olarak doğru düzgün güncellenmeyen websitelerinde tutsalarda (dönemin sihirli sözcüğü o idi, onlar ne yapsın), bu albüm ve bundan öncekiler hiçbir zaman füzyona kaymadı, ambiyansa kaymadı, doğuyabatıya kaymadı, öteki olmanın özentiliğine, öteki olmanın komplekslerine yenik düşmedi (gerçi Frekans adlı eserde dönemin milenyum çılgınlığına dair dijidijidiji motifi mevcuttur, bu da bir moda hatasıdır ve/veya kötü prodüktör stratejisidir besbelli). Bir Cemali'yi alıp Türk'ün garpla imtihanı tezi yazacak halim yok elbet, ancak Cemali örneğinden çıkarılacak dersler var, tıpkı Cartel örneğinden çıkarılacağı gibi, ya da (daha geçen Limbo Pillow'da incelendiği üzere) gurbetçi olmadan müzikal sahada gurbetçiliğe itilmiş Gökhan Kırdar örneğinde görüleceği gibi. Esasında mesele gelip elindeki araçları ve bilgiyi yaratıcı, yenilikçi şekillerde sonuna dek kullanmaya dayanıyor; Türk müzisyenleri denen o mitolojik varlıkların büyük çoğunluğu bu konuda zerre kadar donanıma sahip olmadığı takdirde, bu çocukların yaptığı her müzik batılı/batıdoğulu kalacak, orası kesin. İçinde elektrogitar veya anlamsız sözcük dizileri bağıran kadın sesi olduğu için batı müziği olduğu sanılan zerzevata ise söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Aklıselim ve ahlak her şeyin başı.

















Download hosted by Rapidshare.com.



Sıcağın derimize yapıştığı her anda, suyun içinde yürüdüğümüz her anda, boğazımızın düğümlendiği her anda, kokularımızla bayıldığımız her anda Tuxedomoon, Tuxedomoon, Tuxedomoon. Artı, aaaallah rızası için Bejart'ın Divine'ı elinizde varsa, vhs felan, bi kopyasına talibim.















Download hosted by mediafire.com






Sıcaktan nefret edilmese de insandan yayılan ısıyla ter basması ile bimnemkaçıncı ergenlik tiyatrosuna fon müziği babında liseli şuşu albümü.














Download hosted by Rapidshare.com




Evlenilecek kadınsın.














Download hosted by Rapidshare.com.


Pekbizamanlardır beyin fonksiyonlarının törpülenmesini dış etkenlere bağlayan iç duruşların defnine kanaat getirilen her biçimsizlikten sonra gözleri boşluğa dikerek hiçbirşeylerin gözetimde yalpalayaraktan yabancılaşma ltd şti iştiraklerinde ortak paydalara gark oluyoruz.

Bütün görünümlerin sürekli hareket halinde olması, kütle çekimden nasiplenen her durgunluğun bile evrensel katmanlarında bir şeylere tavaflanması, sürekli olarak bozunaraktan yenilenmenin çekiciliğine tanık olmak için devinimine sahip çıkan bireydeki organizma sabitliğine olan bağımlılık, madde döngüsünün kaçılmaz çağrısını görmezden gelerek hissiyattan yoksun bir deri ve kemik birlikteliğinde midesi sırtına yapışmış garip misal, omurilik soğanı beyninin içinde sağasola seke duran aymaza döndürüyor zihniyaatı.

Bir yolculuk kafasından önce silsileli saçınımlara takriben, bir bahar gecesi yerime mıhlanmama sebebiyet veren histeresan Auktyon klibine uzun uzun durarak bakıyorum. Aynı boş bakışlarla: durmak yok yola devam...















Download hosted by Rapidshare.com.





Jargon yıkımı demek istiyorum bazen veya bilinç osurtumu sikikfanzinağzıyla. Değer yargısına endeksel korkunçluk seviyelerine bölünmüş parazitlerin krallığından canlı yayında. Bilinç yıkımı ha? Müspet ilimin dinamiklerine gömülerek soyutlanmanın maddenin özüne gitmesi gibi, maddeye gömülerek soyutlanmanın ekmek arası paradoksunda, yiyip-içip-sıçıp yolları arşınlayarak işler olmanın getirdiği ölümsüzlüklü egosal pembe gözlükler çok ucuz fiyata.

Bir gram Rusça bilmiyorum. Sanırım gidip öğrenme şansımız da pek mevzubahis değil, yine de kulak dağlayan sesleriyle beyin kıvrımlarında şişen düşünce balonlarını tek tek patlatan bu rahatsız melankolinin –evet cümle içinde melankoli - ses aralıklarında anlamadan dinlemeden salına salına kaybolası geliyor insanın. Döne oynaya yıkım içinde raksoteklerde.













Download hosted by Rapidshare.com.




With sıpeşıl thanks to Radiobutt- şerefsizin oğlu-.

Rus forumu veyahut romen forumlarından külliyatı,bootlegi ve çıplah fotolarını bulabildiğim Sonic Youth'un SYR6 icraatının mp3 haline kavuşmak nasip olmamıştı bir türlü. Fakat şokşükür Radiobutt derde derman oldu. Ya şön














Download hosted by Rapidshare.com.




With special thanks to muziksucker.

I won't tell you about my Blackman love, about how I found most tracks of this album a very long time ago but not itself completely, how I begged for some people, from some message boards of which I was not even a member, who seem to have it, just for the sake of delivering this amazing work for our trusted and devoted followers. I'm too modest to tell you any of this. Just get down on your knees to show your thankfulness to the spirit of muziksucker, a ghost music blogger.

I will tell you about elsethings; actually this great album was just an excuse to babble around in a late night frenzy: I've begun to pack for a 60 factor sunoil vacation during which I firmly decided to read books shitty enough to damp in saltwater and oily fingerprints, yet I also have begun to read Margaret Atwood's The Penelopiad tonight, why I know not, but I have to finish it by dawn. I can't take it to the over-tanned old men atmosphere. Anyways, while reading, at a moment, words flashed behind a mosquito that was just approaching: "yes i said yes i will Yes". Where did it come from? From an epigraph of course, a "molly bloom" attached next neatly. Epigraph from which book? A book that I read in my dorm's kitchen, I remember perfectly to that point. Perfectly that I felt the same pain when I had first seen that molly in black letters on dark-creamy sheet, and had carefully avoided the pain to continue with my reading, to start the part that epigraphed, and care-folly had not thought about Ulysses at all, but molly. And the great Yeses panging my heart. I cannot remember that book still, yet it is not important now. It is important and at the same time terrifying that literature works with echoes, I only want to say. I resentfully admit that I have not read Ulysses yet, except from its last words yes i say yes i will yes, and in any case it comes back when I read something else about odyssey and penelope, not even in reference to the former. Or should I have said that it is myths that have echoes? In separate places, around separate campfires, through different mouths, they find their ways in the ear, in the heart. What a unity. And I won't tell why a molly causes much pain to let ignorance about the rest. And you can't guess. But anyways. These all were about e-mails sent, then repeated in a form of charismatic confession to public, for the love of some anonymity. These all are about misconstructed links. About boredom. About a torturing fascination. About devotion for coincidental disconnection. About yes. About a yes to everything. About being able to say yes to everything. About eternal return. About being able to move to return. About penetration to be able to move to return. About the impossibility of this. About the possibility of everything.

Thanks for our neighbor upstairs for sparing me some internet to pump your head up with forty centigrade İzmir havası.

Not: Blush'un Making Of'unu izledikten sonra şüphelerimin doğru çıktığını gördüm; albümdeki Victim parçası Blush'daki ilk monoloğa kaynaklık etmiş cidden. "Amerikalı bir kadının şarkısından yola çıkarak yazdı metinleri Rob" deniyor. Şimdi bırendın neden delirmesin. Ekolar diye boşuna demiyorum. Hem Vandekeybus da öyle diyor: "Beş bin yıllık öyküleri yeniden manifest eyledik". Acıyı bal eyledik.
















Download hosted by Rapidshare.com.


Böyle malak gibi albüm upload etmek ve bir şey yazamamaktan dolayı üzüntülerimi bildirmeden geçesim yok -hayat gayeleri boğazlarda-iki kelime etmeye mecalin hasretiyle sivas kangal gibi albümü paylaşasım var, sayanora sam













Download hosted by Rapidshare.com.


Romantic gesture with woollen plans















Download hosted by Rapidshare.com.


Tuti-i mu’cize-güyem ne desem laf değil,of anam














Download hosted by Rapidshare.com.


haykıracak nefesim kalmasa bile...








I say F, you say INALS, I say F, you say UCKED UP.

















Download hosted by Rapidshare.com.




Öyküne öyküne ne hale geldik, her yüze güleni biz dost bildik diye şarkı tutturarak geçirdiğimiz gençliğimizin ter kokulu yalnızlıklarından ne tür çıkarımlara gark olduysak artık, içimizde ne bir güven ne de sevgi bıraktı kalabalıklarımızın bütünü. Bilgisayar başında yavaş yavaş çürürken kendisine birşeyler soran boş gözlere karşılık aynı boşlukla açılıp kapanan göz kapaklarına ithafen. Albümün totalde güzellğinden söz edemesem de, piç gözlü Damın Albarn'ın apartman serserisi sesinin hatrına dinliyor insan.



foto: robozip



PLAYLIST

01 - Goldfrapp - Lovely Head
02 - Portishead - Sour Times
03 - Mono - Life In Mono
04 - Hooverphonic - No More Sweet Music
05 - Mandalay - This Life
06 - Nouvelle Vague - In A Manner Of Speaking (Tuxedomoon Cover)
07 - Koop - Forces... Darling
08 - Oi Va Voi - Refugee (A Matthew Herbert Big Band Remix)
09 - Yoko Kanno - Piano Black (Cowboy Bebop OST)
10 - Jay-Jay Johanson - Rocks In Pockets
11 - Derin Esmer - Gerçek Hayat
12 - Brad Mehldau - Exit Music (For A Film) (Radiohead Cover)
13 - Astor Piazzola - Libertango

Bunun müsebibi gönk'tür: Mixtape'lerini amme hizmeti'nden dünyaya yayıver diyen odur. Başta itiraz etmiştim ama fikrin baştan çıkarıcılığına daha fazla karşı koyamadım.
Oldies But Goldies temasının hüküm sürdüğü karışık kasetimiz, bu sefer mucizeler vaad etmiyor. Ne de pazar gününün veyahut akşamüstlerinin romantizmini taşırım normal şartlarda. Ancak final zamanı sevdiğimiz birkaç parçayı arka arkaya dinlesek, fena mı olur?
Hepinizin bildiğine emin olduğum şarkılarımız, frankofon esintileri, asansör müziği tınıları olsun, belli başlı tanıdık hisler yaratacaktır diye ummaktayım. Onların bir araya gelme sebebi söz konusu hissiyattı en azından. Şarkı listesini birkaç gün sonra koyarım, şimdilik, sürpriz olsunlar.















Download hosted by Rapidshare.com.


Vizefinal kafasına arkaplan çalışma müziği desem?















Download hosted by Rapidshare.com (NEW LINKS):

Part 1
Part 2



Buraya Depeche Mode koyarak sınırlarımı nereye kadar çekebildiğimi hepinize göstermek istedim: Ancak tabi ki daha insani sebeplerim de mevcut, örneğin Dave'in hastalanması ve yeni albüm turunu daha ikinci konserde iptal etmek zorunda kalmaları, benim yıllardır beklediğim buluşmanın gerçekleşmemesi, ve finaller yüzünden aslında buna içten içe rahatlama duygusu ile yaklaşmam. Mevzubahis hastalık sebebiyle bir anma töreni gerçekleştirmek istedim ve bunu bir boka benzemeyen sound of the universe ile yapmayacağım aşikar. SOTU hakkında günlerce konuşabiliriz sanırım, canım çok yanıyor, ilginç bir biçimde söz konusu albüme hala şaşırıyorum, nasıl olup DM'in sadece ama sadece bir business olduğuna. Müzikte business kısmının dışı olduğuna asla inanmadım elbet, ancak o para döngüsünü stir eden müzik, dinleyicilerinin akıllarını ve yüreklerini de stir edecek şeylere sahip olagelmişti, ki kişisel fikrime göre beğenilmeyen Exciter'da -tekrar birleşme ve sözümona yaşlanma belirtileri albümü olmasına rağmen- bile bu vardı. Playing the Angel tüm hafifliğine, yeni zaman müziği furyasına kurban gitmesine rağmen, DM müziğine, tadına ait izler taşıyordu, en azından o furyanın gecikmiş kötü bir seriüretimi gibi görünmemeyi beceriyordu. Şimdi elimizde yeni bir albüm var, ki kapak tasarımından bile belli bir şeylerin yanlış gittiği. Tüm dünyayı saçmalığı ile saran indie elektro disko ya da "Silivri Diskosu 2k9" dalgasından geç de olsa nasibini almayı deneyen, bu deyimi kullanmayayım diyordum ama, pastadan pay kapmaya çalışan bir e-bay'den-aldım-analoğu-verdim-ateşe-stüdyoyu gösterisi. On beş sene önce yakaladıkları, üzerine düşündükleri, oynadıkları o basit ötesi ve mükemmel sesleri bulmayı bırakın, aramamış bile olmaları, belki kızılacak bir şey değil. Değişen piyasa koşulları, janrlar, dinleyici kitlesi ve yaşı, kendi hayatlarının farklı evrilme noktaları vs. derken, seksenlerin-doksanların o çok acaip, dünya tarihinden ayrıksı duran haline geri dönmeleri enfantil bir nostalji denemesi de olabilirdi. Ancak onları o sırada harekete geçiren neden ya da nedenler bütünü, anlamlar dizgesi, kalp atışı, tansiyon her ne ise, bunların bir anda mute tuşu ile iptal edilmesi söz konusu, rahatsız eden sanırım bu. Bence Exciter'da başladıkları şeye devam edebilirlerdi, bu müzikleri için hakiki bir evrilme olurdu. Ya da lanet olsun yani, benzer bir karanlığı, basit sample'lar ile inanılmaz duygu akımları yaratan müziği talep etme hakkımı teslim etmek istemiyorum; cidden, o sesleri şimdi kullanma cüretinde ve cesaretinde kim durabilir, o seslerin bu zamanı mark etmeye başlaması nasıl bir şey yaratır, bir kafa hali? Ya da bu enerjisinden duramayan, indiliğinden patlayan müzik ortamlarında, her şeyin evvelinden de boktan olmasıyla paralel olarak koyulaşmış hislere dair, post-rock değil de bildiğin pop yaparak, sırıtmayın lan diye bağırmak, çok mu imkansız? İstiyorum?

Bunları düşünürken karar verdim aslında Music for the Masses'ı koymaya. An itibariyle American Psycho ile cebelleşiyorum, Crash filminin kareleri gözümü işgal edip duruyor; bu ikisinin yarattığı geriyedönüşlü dünyada, benim tecrübe etmediğim ama hissine geldiğimi sandığım dünyada, Music for the Masses binalardan sokaklara, taksilerden ve arabalardan sokaklara, sony walkman kulaklıklarından sokaklara taşan müziği temsil ediyor. Belki American Psycho adını duyunca Viyolatör! diye bağıranlar olur; onlara zaman cetvelinde pazarlık payı olsun diye Black Celebration derim. Crash düşünüldüğünde, Behind the Wheel şarkısının gözlerime ve kulaklarıma yaptığı basınç oldukça fazla, örneğin. Dahası, bu albümdeki parçaların keskin kalıplı olmamaları, bazılarının ciddi ciddi elle tutulur tarafı olmaması onu daha da mükemmelleştiriyor ve kanın adeta izsu hortumlarından etrafa saçıldığı aksiyon yüklü sahnelerimizle akorluyor. Patrick Bateman'ın Sacred dinleyerek Xclusive'de Stairmaster başında tepinmesi, hiç imkansız değil.

Sonuç olarak amme hizmeti'ni kişisel sapkınlıklarım uğruna kurban etmekten çekinmiyorum. Daha başka DM albümleri de koyarım gelecekte, utancımdan yüzüm yanıncaya dek kızarmazsam. Dinlemeyenlerin şu albümü efendi gibi dinlemesine dair arsız bir isteğim de olmayacak değil... Allahım DM konusunda ne olur aklıma mukayyet ol, bana bir efendilik, bir sakinlik, bir ölçülülük ver, lütfen allahım. Allahım?













Download hosted by Rapidshare.com.




Nazalitesi bol ingiliz aksanlı şarkılardan sonra yanık tenörlerin ortaya çıkması tam da arzu ettiğim şeymiş- üç sene sonra tekrar dinleyince verdiğim karar bu. Bile isteye yapılmış afacanlıklar, tüm uyanıklıklar canımı fena sıkıyor. Ancak esprili olmanın kontrolünde durmuş bu genç çocuklar -ki bu kontrolsüzlüğünde olmasından daha bile kötü-, serbez kaldıklarında istenmeyen ereksiyon kıvamında bir enerjiyle müzik yapıyorlar, besbelli. Uzun zamandır beklediğim şey buymuş, fffalan oldum. Bu albümde raka kayan türk genç müziği camiasının formülasyonlarından dışarı çıkmak bir yana, coğrafi temelleri ve alışkanlıkları sarsacak ölçüde bentlerine sığmayıp taşmaları, yeterince acı verebiliyor olmaları -neredeyse bir yıldız kadar, bir nazan kadar, if yu layk- hiçbir şeyin temsilcisi, sözcüsü, yeni soluğu olmak istememeleri, tamburadayı artık umursamıyor olmaları, öyle ki bu projeyi de kısa sürede imha etmeleri, antrepoda delik deşik ettikleri yorgun vücudum derken... Buraya dandadadan koymak belki çok anlamsız, tüm bu sebeplere rağmen. Seveninin bileninin çok olduğunu tahmin etmek zor değil. Yine de hormonlarının ruhunu invoke edip yeni bir şey yapmalarını sağlamak falan gibi gizli amaçlarla, buyrun, diyesim var. Tanışsak çok severiz birbirimizi duygusu yaşattıklarını da söylemeyeyim diyordum ya, neyse.













Download hosted by Rapidshare.com


Special thanks to Kayıp Frekans Aralığı- eyvallah



"Hayata Dönüş operasyonları" kapsamında hayatı kayan bir sürü insanın durumlarını tribünlere oynamadan göstermesinin yanında, yıllar yılı akıp giden bütün *iç"yıkımlara bir ağıt niteliği taşıyan filmin güzeller güzeli müzikleri. Yusuflar ve hayatı kayan diğer bütün insanlara ithafen.















Download hosted by Mediafire.com



Now that I have just paid my dues to this great album with obsessively-listening-yet-still-not-getting-satisfied, going to the concert and a review, I think I can legitimately post it here. Long review short and Englishified: I cannot do anything else but listen, ears wide open, to these songs, and it also applies for the very first time I hear them. I had never been so fond of Mr. Johanson before although I knew him to be a good musician. Good musicianary is generally not enough to hit the listener, in itself, in our times. And he has become a true storyteller now, which is lethal enough for me. In and through his narrative, among the alcoholics, women with broken noses, in the background, I finally happen to see the self, which stays out and distinct, vaguely. The music encircling these all seems to be utterly plain and away from show-off, yet never lacking in its violence it is structured to serve as a backbone to the narrative, and far from being familiarized with and grasped completely, with its interstructures, hidden sounds and noises. And this sublayer is not a contribution to the realm of overlayerized intelligentsia music, nor Jay-Jay Johanson felt the need to perform his multi-intrumentalist identity to capture the good graces of a certain group of music fetishist, ever. Thus Self-Portrait stands out there in circulation, inconsumable, self-accumulating.

Finally I'm leaving you with this album alone, bowing and taking my YDS vocabulary with me. Danke şön for bearing with the impotence show of a wannabe music critic, and for the impotent review in Turkish, follow this link.















Download hosted by Rapidshare.com




origin of love bittabi ve koca koca hengameler.


 

2009-2016 Amme Hizmeti -sonikatak-